Orez cu lapte

Distribuie daca ti-a placut!

Orezul cu lapte este un desert usor de preparat, preferat de copii.

Mod de preparare:

Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert).

Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund.

Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare.

Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.

In ultimul minut de fierbere se poate adauga si razatura de lamaie sau portocala.

Se scoate vanilia si se rastoarna orezul intr-o compotiera. 

Se serveste cald sau rece, simplu, cu scortisoara. In lipsa scortisoarei se poate folosi gem sau dulceata.

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.