Mozzarella, un produs ideal pentru dieta

Distribuie!

Gurmanzii stiu ca unul dintre produsele de baza ale bucatariei italiene este mozzarella. In Italia, aceasta branza moale este foarte populara si este folosita in pregatirea salatelor, pizzei, etc.

Mozzarella este unul dintre principalele secrete ale longevitatii italienilor. Aceasta branza este ideala pentru cei care au grija de sanatatea si frumusetea lor. Mozzarella este bogata in vitamina A, importanta pentru piele si ochi, vitamine din grupul B, atat de necesare pentru producerea de energie si mentinerea starii de sanatate a sistemului nervos, precum si in vitamina D, care are o influenta benefica asupra tesutului osos. Aceasta contine, de asemenea, polizaharide,aminoacizi si minerale, cum ar fi zinc, magneziu, calciu si fier.

Mozzarella este un produs ideal pentru cei care tin dieta, pentru ca 100 g de branza contine doar 250 calorii!

Cea mai buna mozzarella este considerata aceea, a carei perioada de valabilitate nu depaseste 10 zile.

Bine de stiut:

  • Mozzarella este un produs redus in calorii.
  •  Incepand cu secolul al XII-lea, mozzarella era fabricata din lapte de bivolita. Astazi, aceasta branza este preparata din lapte simplu de vaca la care se adauga cheag; apoi laptele este incalzit la 90 grade C, se raceste si se separa in in bucati.
  • Mozzarella contine aproximativ 20% proteine, aproape nu are grasimi, carbohidrati si sare.
  • Mozzarella contine cantitati mari de calciu, fosfor si vitamina A.
  • Pentru comparatie, branza Cheddar contine 50 g grasime la 100 g produs, parmezanul – 45 g, iar mozzarella – doar 20 g.
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.