Tarta cu oua de prepelita

Tarta cu oua de prepelita

Distribuie daca ti-a placut!

Tarta cu oua de prepelita

Ingrediente:

150 g faina, 1 galbenus, 100 g margarina, 10 oua de prepelita, 400 g ciuperci proaspete, 2 cepe, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingurita rasa de cimbru uscat, 100 g maioneza, 1 salata verde, 1 legatura patrunjel, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Din faina, margarina topita si galbenus, se face un aluat pe care il puneti la frigider timp de 30 de minute, dupa ce l-ati framintat bine. Apoi impartiti aluatul in 10 si fiecare bucata o intindeti usor cu sucitorul, astfel incit sa obtineti o mica foaie pe care o asezati in fiecare forma de tarta. Le coaceti la foc mic spre mediu timp de 30 minute, dupa care le lasati sa se raceasca.

Tocati ceapa cit mai marunt si o caliti in ulei si, cind s-a aurit, adaugati ciupercile curatate si feliate. Caliti pina se evapora toata zeama pe care si-o lasa ciupercile. Adaugati cimbru, sare si piper si amestecati bine. Treceti apoi ciupercile putin racite prin masina de tocat si le amestecati cu maioneza si patrunjelul fin tocat. In fiecare tarta, asezati 2-3 linguri de ciuperci cu maioneza si peste acestea asezati un ou de prepelita fiert si curatat de coaja. Pe fiecare ou, puneti un patratel de ardei rosu sau o feliuta de ridiche rosie. Asezati tartele pe un platou cu salata verde.

Facebook Comments
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.