Shimon Peres: Israel cumpără România

Distribuie daca ti-a placut!

O declaraţie controversată a preşedintelui Israelului a provocat reacţii de nemulţumire atât în ţara sa, dar mai ales în Ungaria. Shimon Peres a spus recent într-un discurs că oamenii de afaceri israelieni cumpără Manhattanul, Ungaria, România şi Polonia. Ulterior, preşedintele israelian a revenit şi a spus că a fost înţeles greşit.

?Unei ţări mici ca a noastră îi va fi greu să devină o ţară industrializată. Văd că totuşi cumpărăm Manhattan-ul, Ungaria şi România şi Polonia. Este interesant, pentru că suntem o ţară mică, dar avem mulţi oameni talentaţi şi cu multe relaţii?, a spus preşedintele Israelului.

Discursul preşedintelui Shimon Peres a fost ţinut la adunarea anuală a Asociaţiei Birourilor de Comerţ din Israel. În Ungaria, presa a reacţionat vehement. Ministerul de externe de la Budapesta a fost criticat aspru că nu a luat nicio poziţie faţă de afirmaţiile lui Peres.

Scandalul a durat câteva zile, timp în care ziarele au susţinut că diplomaţia ungară a fost umilită. În cele din urmă, oficialii israelieni au anunţat că preşedintele a fost interpretat complet greşit de presă.

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.