Școala germană cumpără burkini pentru fetele musulmane pentru a „sprijini” integrarea

Distribuie!

Scoala Gimnaziala Pestalozzi din Herne a cumpărat 20 de burkinis pentru a se asigura că elevii musulmani participă la lecții de înot și că sprijină integrarea, confirmă directorul de școală Volker Gößling .

„Acum, nimeni nu are nici o scuză pentru că nu ia parte la lecții de înot”, spune Gößling. Potrivit lui, lecțiile de înot fac parte din integrarea și cultura germană.

Motivul acestei inițiative este că, fără burkin, fetele musulmane nu ar participa. „Vreau ca toată lumea să învețe cum să înoate și creez condițiile necesare pentru asta”, adaugă directorul.

Aproape 400 de euro au fost cheltuiți pentru cumpărarea articolelor de îmbrăcăminte islamice. Banii provin, printre altele, dintr-o campanie caritabilă. În prezent, cincisprezece fete au acceptat oferta școlii.

Inițiativa școlii a fost foarte criticată. Expertul în educație, apelurile lui Klaus Spenlen spune că școala „aruncă tradiții pe care nu ar trebui să le abandoneze” și o numește o formă de „ascultare preventivă”.

Cursurile de înot sunt disponibile la Herner Schule în clasa a șasea și a opta. Oamenii apropiați de școală spun că mulți tineri musulmani au negat lecțiile de înot pe motive religioase.

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.