Samuel L Jackson

Distribuie daca ti-a placut!

Samuel L. Jackson, pe numele intreg Samuel Leroy Jackson, este un cunoscut actor si producator american de film si televiziune.

Este deja binecunoscuta relatia sa speciala cu Morgan Freeman, care i-a fost si mentor. Aceeasi relatie a avut-o si cu Spike Lee. In anul 1991 a strans primele opinii foarte bune despre prestatia sa actoriceasca, pentru rolul jucat in Jungle Fever.

De asemenea, il putem recunoaste in filme ca Goodfellas, Patriot Games, Amos & Andrew, True Romance sau Jurassic Park, unde statura sa s-a impus, la fel si chelia. In 1994 a jucat in Pulp Fiction, interpretand rolul Jules Winnfield. Critica de specialitate a primit foarte bine prestatia lui, de altfel a fost si nominalizat la foarte multe premii pentru acest rol.

Samuel L. Jackson a aparut in alte 100 de filme de la inceputul carierei, printre care Die Hard with a Vengeance, The 51st State, Jackie Brown, Unbreakable, The Incredibles, Black Snake Moan, Snakes on a Plane, dar si Star Wars si Kill Bill si Inglourious Basterds sau Iron Man. A devenit unul dintre cei mai mari actori americani, multipremiat. In 1980 s-a casatorit cu LaTanya Richardson cu care are un copil, Zoe.

  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.