INTAI ROMANIA – Avocatul Dan Chitic organizeaza o manifestatie in fata Parlamentului, somand senatorii si deputatii sa nu tradeze interesele Romaniei

Distribuie!

Avocatul Dan Chitic (foto) organizeazaduminica, 16 septembrie 2018, o manifestatie in Parcul Izvor din Bucuresti in fata Parlamentului, unde le va cere alesilor sa nu-si bata joc de Legea gazelor offshore, ci s-o voteze in favoarea Romaniei. Amintim ca la inceputul lunii august presedintele Klaus Iohannis a trimis actul normativ in Legislativ, pentru reexaminare, fapt ce a dat nastere unor banuieli ca seful statului ar fi cedat lobby-ului facut de marile corporatii straine ce activeaza in perimetrele romanesti din Marea Neagra.

Intr-un status de Facebook publicat joi, 23 august 2018, avocatul isi argumenteaza demersul prin aceea ca trebuie sa ne gandim la viitorul poporului roman, la suveranitatea si la demnitatea noastra. Totodata, Chitic aminteste doua momente in care decizia politica a avut un rol hotarator pentru istoria romanilor: 1916 (intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial de partea Antantei, in ciuda originii etnice germane a regelui Ferdinand I) si 1995 (cand toate partidele parlamentare au semnat Declaratia de la Snagov, prin care isi exprimau consensul privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana).

Totodata, juristul le transmite un mesaj taios partenerilor externi ai Romaniei, atragandu-le atentia ca nu trebuie sa ne considere un vasal sau o colonie.

Iata postarea integrala a lui Dan Chitic:

„#IntaiRomania

Sunt momente cand este nevoie de liniste, cand simtim nevoia sa ne oprim din valtoarea cotidianului, din invartosarile si smintelile pe care ni le cunoastem fara a le recunoaste. Sunt acele momente cand e nevoie sa ne regasim. Ca persoane. Sau ca natii.

De regula aceste clipe sunt cele dinaintea sau de dupa furtuna, momentele acelea inaintea unor evenimente cruciale care ne obliga sa ne regasim in pace pentru a actiona lucid. Si acum, la nivel istoric, poporul nostru trece printr-un asemenea moment de cumpana pentru destinul sau!

Sunt zile in care, pentru a putea scruta viitorul, trebuie sa nu ne mai cantonam in trecutul care ne desparte, sa nu mai privim in urma! Caci pentru poporul nostru, asemenea femeii lui Lot, uitatul inapoi inseamna incremenire, stagnare, transformarea in ‘stalp de sare’.

Este motivul pentru care natiunea noastra trebuie sa isi regaseasca in aceste zile pacea si unitatea pentru a lua deciziile pe care ni le cer copii inca nenascuti ai copiilor si nepotilor nostri.

Da, suntem obligati sa luam deciziile corecte pentru noi si tara in chestiunea resurselor noastre. Caci DA, avem nevoie de #resurse pentru a construi un viitor cu o natiune educata si sanatoasa, trebuie sa nu pierdem ocazia sa transformam resursele epuizabile din Marea Neagra intr-o resursa regenerabila (si inepuizabila, indraznesc sa sper) – poporul roman! Si nu, nimeni din afara nu ne va face bine cu forta! Nimeni nu se va gandi la viitorul nostru fiind prea ocupati, in mod legitim, sa-si construiasca propriul viitor!

In aceste zile, suntem obligati sa fim extrem de lucizi, chiar cu pretul confortului nostru psihic. Si daca vom gandi la noi si la parcursul nostru in istorie de-a lungul secolelor vom constata nu doar ca nu am avut o vecinatate prielnica ci si ca poate nu suntem nici cel mai curajos neam, nici cel mai harnic si poate nici macar cel mai inspirat popor din lumea asta larga. Si cu toate astea Dumnezeu, sau soarta – daca preferati, ne-a dat o sansa sa ne ridicam si sa ne cladim un viitor pe masura aspiratiilor noastre.

Sa nu ratam aceasta sansa! Sa nu renuntam la acest cadou!

Hai sa cerem clasei noastre politice, asa cum e ea, sa treaca peste micimile ei si sa se opreasca din razboaiele intestine, sa puna capat, sau macar o pauza, acestui razboi dintre noi, pentru a lua decizii istorice! Asa cum s-a intamplat in 1916 cand s-a hotarat intrarea in razboi de partea Antantei si nu de partea Puterilor Centrale (desi aveam un rege neamt), sau, mai recent, in 1995, cand toate partidele au semnat Declaratia de la Snagov prin care s-a stabilit strategia nationala pentru pregatirea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. A venit vremea sa cerem intr-un glas reprezentantilor nostri #IntaiRomania!

Mai mult, a venit vremea cand trebuie sa le spunem si partenerilor nostri ca a fi aliat nu inseamna sa fii sluga, ca a fi intr-o uniune sau alianta nu implica vasalitate sau asumarea statului de colonie si, mai ales, ca pentru a fi iubit si/sau respectat trebuie sa iubesti si/sau sa respecti! A venit vremea sa construim #RomaniaDemna.

Este motivul pentru care eu ma voi duce Duminica, pe 16 Septembrie la ora 12, in fata Parlamentului in Parcul Izvor pentru #PentruRomania si #PentruSuveranitate, pentru a spune #ResurseleRomanestiRomaniei!

Sper sa nu fiu singur.

Sper sa fim #UnitiPentruRomania!

https://www.facebook.com/events/1576998195734368/?ti=icl.

sursa foto: facebook.com

  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.