Samuel L. Jackson, pe numele intreg Samuel Leroy Jackson, este un cunoscut actor si producator american de film si televiziune.

Este deja binecunoscuta relatia sa speciala cu Morgan Freeman, care i-a fost si mentor. Aceeasi relatie a avut-o si cu Spike Lee. In anul 1991 a strans primele opinii foarte bune despre prestatia sa actoriceasca, pentru rolul jucat in Jungle Fever.

De asemenea, il putem recunoaste in filme ca Goodfellas, Patriot Games, Amos & Andrew, True Romance sau Jurassic Park, unde statura sa s-a impus, la fel si chelia. In 1994 a jucat in Pulp Fiction, interpretand rolul Jules Winnfield. Critica de specialitate a primit foarte bine prestatia lui, de altfel a fost si nominalizat la foarte multe premii pentru acest rol.

Samuel L. Jackson a aparut in alte 100 de filme de la inceputul carierei, printre care Die Hard with a Vengeance, The 51st State, Jackie Brown, Unbreakable, The Incredibles, Black Snake Moan, Snakes on a Plane, dar si Star Wars si Kill Bill si Inglourious Basterds sau Iron Man. A devenit unul dintre cei mai mari actori americani, multipremiat. In 1980 s-a casatorit cu LaTanya Richardson cu care are un copil, Zoe.


Log in to comment
Rain And Snow

0°C

Bucuresti

Rain And Snow

Humidity: 79%

Wind: 22.53 km/h

  • 20 Feb 2018

    Rain And Snow 1°C -1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 5°C 0°C

loading...
loading...