Mogulul cherestelei, Gerald Schweighofer, a fost decorat în decembrie 2004 de către Ion Iliescu, „pentru contribuţii la stimularea cercurilor de afaceri austriece în economia românească”.

 

Decretul a fost semnat în 2 decembrie 2004, exact între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, semn că era grabă mare pentru decorarea celui căruia prin semnătura lui Ilie Sârbu i se acordase drept de preempţiune la achiziţionarea de masă lemnoasă din România. De altfel, după cum se vede în documentele de mai jos, recomandarea de decorare poartă nota „URGENT”, conform BN24.ro.

Alături de managerul holdingului austriac a fost decorat și d-l Simion Giurcă, șeful Autorității Naționale pentru Turism de la Viena.

Austriacul a primit Ordinul Naţional în grad de Cavaler printr-un decret semnat de Ion Iliescu şi contrasemnat de Adrian Năstase.


 

DECRET nr. 1.036 din 2 decembrie 2004 

privind conferirea unor ordine

EMITENT
  • PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

 

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 1.191 din 14 decembrie 2004

În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) şi ale art. 100 din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 şi 7 şi ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificările ulterioare,

în semn de deosebită apreciere pentru contribuţiile personale avute la dezvoltarea unor importante domenii de activitate, pentru promovarea relaţiilor dintre Republica Austria şi România,

Preşedintele României decretează:

Articolul 1

Se conferă Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer domnului Gerhard Egermann, consul onorific al României pentru Burgenland.

Articolul 2

Se conferă Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Ofiţer domnului Andreas Graf von Bardeau, administrator al Holdingului Bardeau.

Articolul 3

Se conferă Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Cavaler domnilor:

- Gerald Schweighofer, manager general al companiei Holzindustrie Schweighofer GmbH;

- Simion Giurcă, şeful Biroului de turism al României din Viena.

Articolul 4

Se conferă Ordinul Meritul Sanitar în grad de Comandor domnului profesor doctor Klaus Wolff.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

ION ILIESCU

În temeiul art. 100 alin. (2) din Constituţia României, republicată, contrasemnăm acest decret.

PRIM-MINISTRU

ADRIAN NĂSTASE

Bucureşti, 2 decembrie 2004.Nr. 1.036.


Log in to comment
Rain And Snow

0°C

Bucuresti

Rain And Snow

Humidity: 79%

Wind: 22.53 km/h

  • 20 Feb 2018

    Rain And Snow 1°C -1°C

  • 21 Feb 2018

    Cloudy 5°C 0°C

loading...
loading...